Ανακοίνωση Σεμιναρίου: «Επιλογή Ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου»

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, 10:00-14:00 

 

Περισσότερα...

Ανακοίνωση Διαδικτυακού Σεμιναρίου: «Διαδραστικό πολυαισθητηριακό περιβάλλον iMUSE – Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρίες»

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, 18:00-20:00 

 αφίσα σεμιναρίου

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας, διοργανώνει δωρεάν για τα μέλη της και για όσους θελήσουν να γίνουν μέλη της, διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Διαδραστικό πολυαισθητηριακό περιβάλλον iMUSE – Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρίες» Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί τη συνέχεια της δράσης της ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος «Υποστηρικτικές Τεχνολογίες στην ειδική εκπαίδευση» (http://eeeyt.gr/index.php/el/ypostiriktikes-texnologies-ekpaidefsi) που πραγματοποιούνται από την  ΕΕΕΥΤ. Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 στις 18:00 – 20:00 ώρα Ελλάδος,  μέσω της πλατφόρμας zoom.                                                                                      

Το διαδραστικό πολυαισθητηριακό περιβάλλον iMUSE είναι το αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνας του καθηγητή Phil Ellis (Πανεπιστήμιο Σάντερλαντ, Ηνωμένο Βασίλειο) και συστάθηκε για να δημιουργήσει μια προσέγγιση για τα άτομα με αναπηρίες και τους ηλικιωμένους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Μέχρι σήμερα το έργο έχει καλύψει ένα εύρος ηλικίας ατόμων που κυμαίνεται από 2 ½ - 104 ετών. Αφορά μια προσέγγιση μη επεμβατική και προσωποκεντρική ενώ συγκεκριμένα στοιχεία της τεχνολογίας χρησιμοποιούνται για να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που διαφορετικά θα ήταν αδύνατες για άτομα με αναπηρίες.

Ομιλητές:                  

  • Lieselotte van Leeuwen. Αναπτυξιακή Ψυχολόγος, Ανώτερη λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Γκότεμπεργκ της Σουηδίας στην Ακαδημία «HDK Academy of Design & Crafts. 
  • Νατάσα Ευσταθίου. Μουσικοτεχνολόγος, Αποκλειστική αντιπρόσωπος του iMUSE στην Ελλάδα, Εκπαιδευόμενη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Σάββατο 12/3/2022 και ώρα 11:00 π.μ. στο https://forms.gle/zoMn4sy8WECUCAP69  

 

Ανακοίνωση Διαδικτυακού Σεμιναρίου: «Ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο- Κατηγορίες χρηστών, λειτουργίες και διαδικασία συνταγογράφησης»

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, 18:00-20:00 

αφίσα σεμιναρίου

Περισσότερα...

Ανακοίνωση Διαδικτυακού Σεμιναρίου: «Ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο ειδικός εξοπλισμός και χρήση»

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, 18:00-20:00 

αφίσα σεμιναρίου

Περισσότερα...