04/03/2022

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, 18:00-20:00 

 αφίσα σεμιναρίου

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας, διοργανώνει δωρεάν για τα μέλη της και για όσους θελήσουν να γίνουν μέλη της, διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Διαδραστικό πολυαισθητηριακό περιβάλλον iMUSE – Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρίες» Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί τη συνέχεια της δράσης της ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος «Υποστηρικτικές Τεχνολογίες στην ειδική εκπαίδευση» (http://eeeyt.gr/index.php/el/ypostiriktikes-texnologies-ekpaidefsi) που πραγματοποιούνται από την  ΕΕΕΥΤ. Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 στις 18:00 – 20:00 ώρα Ελλάδος,  μέσω της πλατφόρμας zoom.                                                                                      

Το διαδραστικό πολυαισθητηριακό περιβάλλον iMUSE είναι το αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνας του καθηγητή Phil Ellis (Πανεπιστήμιο Σάντερλαντ, Ηνωμένο Βασίλειο) και συστάθηκε για να δημιουργήσει μια προσέγγιση για τα άτομα με αναπηρίες και τους ηλικιωμένους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Μέχρι σήμερα το έργο έχει καλύψει ένα εύρος ηλικίας ατόμων που κυμαίνεται από 2 ½ - 104 ετών. Αφορά μια προσέγγιση μη επεμβατική και προσωποκεντρική ενώ συγκεκριμένα στοιχεία της τεχνολογίας χρησιμοποιούνται για να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που διαφορετικά θα ήταν αδύνατες για άτομα με αναπηρίες.

Ομιλητές:                  

 • Lieselotte van Leeuwen. Αναπτυξιακή Ψυχολόγος, Ανώτερη λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Γκότεμπεργκ της Σουηδίας στην Ακαδημία «HDK Academy of Design & Crafts. 
 • Νατάσα Ευσταθίου. Μουσικοτεχνολόγος, Αποκλειστική αντιπρόσωπος του iMUSE στην Ελλάδα, Εκπαιδευόμενη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Σάββατο 12/3/2022 και ώρα 11:00 π.μ. στο https://forms.gle/zoMn4sy8WECUCAP69  

 

14/12/2021

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, 18:00-20:00 

αφίσα σεμιναρίου

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας διοργανώνει δωρεάν για τα μέλη της και για όσους θελήσουν να γίνουν μέλη της, διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: "Ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο- Κατηγορίες χρηστών, λειτουργίες και διαδικασία συνταγογράφησης" .Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι το τέταρτο μιας σειράς σεμιναρίων που πραγματοποιούνται από την ΕΕΕΥΤ και δεύτερο της ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος «Υποστηρικτικές Τεχνολογίες στη Μετακίνηση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 18:00 – 20:00 ώρα Ελλάδος, μέσω της πλατφόρμας zoom. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη διαδικασία κατηγοριοποίησης των χρηστών και των αναγκών τους, τα μέρη ενός ηλεκτροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου και τη λειτουργία τους, καθώς και τη διαδικασία συνταγογράφησής του στην Ελλάδα.

Ομιλητές

 • Χρύσα Τζουγκρανά, Φυσικοθεραπεύτρια, MSc, ακαδημαϊκός υπότροφος Τμήματος Φυσικοθεραπείας, ΠΑΔΑ.
 • Μαριλένα Μπίνου, Φυσικοθεραπεύτρια
 • Ευστρατία Αραμπατζή, Επαγγελματίας Υποστηρικτικής Τεχνολογίας
 • Καλλιόπη Λάππα, Εργοθεραπεύτρια MSc, Υπεύθυνη Υποστηρικτικής Τεχνολογίας Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

Δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι 18/12/21 και ώρα 11:00π.μ.): https://forms.gle/LMVrpZQZAAScy6d19

08/07/2021

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, 18:00-20:00 

αφίσα σεμιναρίου

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας διοργανώνει δωρεάν για τα μέλη της και για όσους θελήσουν να γίνουν μέλη της, διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: "Ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο ειδικός εξοπλισμός και χρήση" Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι το τρίτο μιας σειράς σεμιναρίων που πραγματοποιούνται από την ΕΕΕΥΤ και αποτελεί την πρώτη δράση της ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος «Υποστηρικτικές Τεχνολογίες στη Μετακίνηση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουλίου στις 18:00 – 20:00 ώρα Ελλάδος, μέσω της πλατφόρμας zoom. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη σημασία της καταγραφής των αναγκών των χρηστών καθώς και για τον ειδικό εξοπλισμό και τα είδη του ηλεκτροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου.

Ομιλητές

 • Χρύσα Τζουγκρανά, Φυσικοθεραπεύτρια, MSc, συνεργάτιδα Τμήματος Φυσικοθεραπείας, ΠΑΔΑ.
 • Μαριλένα Μπίνου, Φυσικοθεραπεύτρια
 • Βίλλυ Αθανάσογλου, Παιδιατρική Φυσικοθεραπεύτρια MSc
 • Κυριακή Παναγιωτίδου, Εργοθεραπεύτρια.
 • Μιχάλης Αργυρόπουλος, Εργοθεραπευτής.
 • Καλλιόπη Λάππα, Εργοθεραπεύτρια MSc, Υπεύθυνη Υποστηρικτικής Τεχνολογίας Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/yCjNr3xm5DcimChe8

Πρόσκληση στην 11η Γενική Συνέλευση

20/06/2021

Σας προσκαλούμε στην 11η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΕΕΥΤ, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 στις 20:00, στο χώρος διεξαγωγής των σεμιναρίων Upledger Inc. στην οδό Χέυδεν 15, πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, στις 20:00 στο ίδιο μέρος.

Σύμφωνα με το καταστατικό τα θέματα Ημερησίας Διάταξης είναι:

1.    Εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το άρθρο 12.2 του καταστατικού: «Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία αν παρίσταται το ένα δεύτερο (1/2) συν 1 τουλάχιστον των οικονομικά τακτοποιημένων τακτικών μελών της ΕΕΕΥΤ και αποφασίζει με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Εάν δεν υπάρξει απαρτία, η Συνέλευση συγκαλείται αυτοδικαίως (χωρίς πρόσκληση) την ίδια ημέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδος, στο ίδιο μέρος, με τα ίδια θέματα και θεωρείται ότι είναι σε απαρτία αν είναι παρόντα το 1/5 συν 1 των οικονομικά τακτοποιημένων τακτικών μελών της ΕΕΕΥΤ».

Καλούμε τα τακτικά μας μέλη να δηλώσουν υποψηφιότητα για να γίνουν μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Αυτό μπορεί να γίνει με την αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ως τις 05/07/2021.

Όσα τακτικά μέλη επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΕΕΕΥΤ θα πρέπει να ρυθμίσουν μέχρι τις 6/07/2021 πριν από την διενέργεια των εκλογών, έτσι ώστε να είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι καταβάλλοντας το ποσό των 30€ και για το έτος 2021. Αν κάνετε κατάθεση στην τράπεζα παρακαλώ να στείλετε το καταθετήριο στο email. Σας υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση εκπροσώπησή σας από τρίτους, ο αντιπρόσωπός σας θα πρέπει να φέρει σχετικό νομιμοποιημένο έγγραφο (επικυρωμένη εξουσιοδότηση για το γνήσιο της υπογραφής) που θα κατατεθεί στην Γραμματεία της ΕΕΕΥΤ.

Μετά τιμής,

Η Πρόεδρος Καλλιόπη Λάππα

Ο Γενικός Γραμματέας Κυριάκος Καραμπατζιάκης