26/10/2017

Συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα "Άσκηση και βελτίωση της κίνησης μέσω υποστηρικτικής τεχνολογίας" που διοργανώνει η Ε.Ε.Ε.Υ.Τ. και ο Δήμος Χαλανδρίου.

Το πρόγραμμα θα τρέξει για 6η  σχολική χρονιά και αξίζει να σημειωθεί ότι έχε γίνει γνωστό στους χώρους της ειδικής εκπαίδευσης και της αποκατάστασης ως «το πρόγραμμα της ΕΕΕΥΤ στο Χαλάνδρι» μέσα από διάφορες επιστημονικές διοργανώσεις.

Η φιλοσοφία του προγράμματος στηρίζεται στο ότι η κίνηση και η άσκηση είναι βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη των παιδιών. 

Έχοντας στα χέρια μας αξιόπιστα θεραπευτικά προγράμματα, μέσα από κάμερες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ταμπλέτες,  μπορούμε εύκολα να αξιολογήσουμε και να διακρίνουμε αν οι μαθησιακές δυσκολίες ενός παιδιού οφείλονται σε προβλήματα κίνησης, συντονισμού κίνησης, μνήμης, ικανότητας συγκέντρωσης ή εύκολης κόπωσης, όλα στοιχεία που επηρεάζουν την απόδοση του παιδιού στο σχολείο.

Το μήνυμα που γενικά θέλουμε να δώσουμε είναι ότι η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν  προς όφελος των παιδιών μας.

Σε αυτό το διάστημα έχουμε εξυπηρετήσει  περίπου 50 παιδιά 4-12χρονών δημοτών Χαλανδρίου.  Μερικά από αυτά είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να τα δούμε να συνεχίζουν στο γυμνάσιο, ή να σταματάνε το πρόγραμμα γιατί δεν μας είχαν πια «ανάγκη».

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες εθελοντές να επικοινωνήσουν με τα τηλ. 6977656672 (κα Λάππα) και 6939457786 (κα Χειλαδάκη).  Η πρώτη συνάντηση για την ενημέρωση και προετοιμασία των εθελοντών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 στις 18:00 στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου. Στους εθελοντές θα δοθεί βεβαίωση στο τέλος του προγράμματος. 

Οι γονείς και οι κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να εντάξουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα παραπάνω τηλέφωνα και να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017. Η αίτηση βρίσκεται στο https://goo.gl/forms/qieaTDD3DtboeIvL2. Τα μαθήματα (ατομικά ή ομαδικά) θα γίνονται κάθε Τρίτη 18:00-19:30 πλην αργιών και σχολικών γιορτών. Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017.

λογότυπο ΕΕΕΥΤ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας

λογότυπο intelearn λογότυπο ostracon λογότυπο kinems λογότυπο ELC